Je libo finskou rybí polévku na vánoční stůl?
Specialisté na zdravou výživu doporučují jíst rybu zhruba dvakrát týdně. Ryby obsahují zdravé tuky (zdroj tzv. omega-3 nenasycených mastných kyselin), které jsou známé pro svou schopnost preventivně působit před onemocněními srdce a oběhové soustavy, pomáhají lidem k odstranění depresí a úzkosti.
Jako správní patrioti připravujeme v létě zejména candáta a pstruha, nebo ryby chované v jezerech u našich jižních sousedů jako je losos alpský a siven. Z mořských ryb pražmu královskou nebo lososa. A ryba na vánoční stůl?
Jasně, že patří. A nemusí to být vždy jen tradiční kapr. Toho doporučujeme filetovat, nebo z něj vyrobit pro děti „kapří kuličky“. Touto úpravou rozhodně eliminujete riziko zapíchnutých kostiček v krku, spojené s návštěvou ORL v nedaleké motolské nemocnici.
A pokud rádi ochutnáváte nové věci, pak si zkuste na vánoční stůl připravit tradiční finskou polévku podle následujícího receptu….postup a složení najdete v letošním Vánočním speciálu – Rudenský objektiv č.4 ( www.rudnaprozivot.cz/objektiv )